На гости в цветната градина на един кандидат за кмет на Благоевград! Адвокат Илко Стоянов и съпругата му Людмила

07 юни 2021 05:40   44499 прочита
сн.Р. Светецов
сн.Р. Светецов


сн.Р. Светецов

ЗА СЕМЕЙСТВОТО, ЛЮБОВТА И УСПЕШНАТА СИМБИОЗА МЕЖДУ ДВА СИЛНИ ХАРАКТЕРА

В навечерието на предизборната кампания, във времето, в което  кандидатите за кметове на Благоевград ще се представят пред жителите  на града, за да начертаят бъдещето на областния център, Struma. com  имаше привилегията и честта да гостува у семейството на единия от  кандидатите, адвокат Илко Стоянов и съпругата му Людмила- Люси, както я наричат  близките и, кралицата на сърцето на адв. Стоянов. Жената, заради  която Илко Стоянов се отказал от ергенския си живот преди  повече от 30 години. 

Адвокат Илко Стоянов е добре познат на благоевградчани- политик и  общественик. Кореняк благоевградчанин, син на известния в областния  център д-р Стоянов. Няколко мандата общински съветник в Благоевград,  зам. кмет на Петрич, депутат от последното народно събрание, лидер на  най-новата партия " Има такъв народ", постигнала сериозен успех на  миналите избори и станала 2-ра политическа сила в Пиринско. 

За съпругата му Людмила Стоянова се знае малко. През годините, когато  Стоянов бе в  светлината на прожекторите като общественик и политик, тя успя да  защити личния си живот, посвещавайки се на съпруга си и сина им.  Людмила Стоянова  няма публични изяви, рядко се показва със съпруга си на официални  церемонии, защото вярва, че ролята на съпругата е да бъде онази  невидима сила, която окрилява мъжа по пътя му   и е стожерът, даряващ семейния уют, любов и разбирателство, далеч  от шума на политиката и социалните медии.   

"Нашето семейство е като от едното време, Люси не гонеше кариера  и изяви, а застана плътно зад гърба ми, за да се развивам аз.  Затова казвам, че сме леко архаично семейство, съпругът работи и  осигурява стандарта на живот, а съпругата се грижи за дома и детето  ни, за възпитанието му. Смятам, че жена ми се справя чудесно с това, защото имаме един прекрасен и умен младеж, който вече се изплъзва от  контрола на майка си, тъй като възмъжава с всеки изминал  ден. Съпругата ми, синът ми, домът ми, това е мястото, където  намирам спокойствие, топлина и разбиране.

Откакто се помня все съм  женен, казва с усмивка адв. Стоянов и продължава.. Людмила  рисува  прекрасно, помага на майка си в семейния цветарски бизнес, тя е жената, която ме респектира с всеодайността си. За  мен жена  ми е пример за майка и съпруга, посветена на семейството си, която наистина през  годините успя да запази неприкосвеността на личния ни живот. Тя  направи от дома ни крепост, в която се чувствам спокоен и уверен.

Достигнах възрастта, в която в личен план съм постигнал достатъчно, за да съм готов да работя за хората, съзрял съм  да се посветя  на добри дела за благото на съгражданите ни. Именно затова се  кандидатирам за кмет на Благоевград, градът, където расте синът ми, където съм пораснал и аз.

Не издържам да гледам как любимия ми град се  руши, чувствам се готов да се изправя пред всякакви предизвикателства с цялата си отговорност, защото обичам Благоевград и никога, независимо че съм имал много  възможности, не го напуснах, казва кандидатът за кмет Илко Стоянов,  пред погледа на Людмила, която го следи с интерес и с усмивка се  включва в разговора:

" Вие как така успяхте да накарате Илко да направи  такова признание, просто ме трогна. Вярно е, че за мен семейството ми  е най-важно. Илко е стълбът, около който се крепи нашия  дом. Ние  сме преминали през много трудности, но се справихме, защото гледаме в  една посока. Аз имам своите занимания, но някак съм по духовна, артистична. Илко е стъпил здраво на земята. Завърших моден дизайн, защото това бе мечтата ми. Рисувам  от 6 годишна, а от над 20 години помагам в семейния цветарски бизнес с майка  ми, брат ми и сестра ми.

Имам усет към красивото и обожавам да  подреждам цветята в букети, влагайки душата си в тях. Преди години  направих опит да се заема с по -голям, по-мащабен проект - озеленяване на градинки, паркове и залесяване, но не се получи. Не проработи, затова и се  отказах много бързо. Не беше моето. Винаги съм искала да съм до  съпруга си, да го подкрепям в неговите решения и действия. Споделяме,  обсъждаме и двамата заедно сме вземали важните решения в живота ни.  Добра симбиоза. Познавам Илко добре.

Изключително умен, добър  стратег, справедлив, последователен при решаване на проблемите,  ангажиран и отговорен.. Той цял живот като адвокат е решавал чуждите  проблеми при това винаги с успех Случвало се е да се караме, защото не се щади, докато не доведе проблема до най-добрия изход, забравяйки  всички около себе си и себе си дори.. За мен той е най-добрият  човек, когото познавам.

Затова го подкрепям в решението да се  кандидатира за кмет на Благоевград. Сигурна съм, че ще бъде добър  управленец, притежава всички качества за това. Дошло е времето  Благоевград да има нов тип управление - интелигентно, разумно, екипно  управление. Илко работи добре в екип и аз виждам отношението на  хората, с които работи към него. Вярвам му и знам, че ще бъде  най-добрият кмет, казва Людмила, уверена в правотата на думите си. 

Семейство Стоянови бяха изключително любезни домакини. Разговорът ни  беше безкрайно приятен- извън политиката, извън шума на ежедневието,  искрено и по човешки топло. Благодарим на семейство  Стоянови за удоволствието от срещата ни. Пожелаваме успех на  кандидата за кмет на ПП "Има такъв народ " адв. Илко Стоянов. Борете  се смело!  За едно ново начало на Благоевград.

Разговаря Петя Георгиева  

 

0 коментара