На 20 февруари започват кандидатстудентските изпити в ЮЗУ „Неофит Рилски“

06 февруари 2023 11:51   3917 прочита


Югозападният университет „Неофит Рилски“ дава старт на кандидатстудентската си кампания за учебната 2023/2024 г. на 20 февруари 2023 г. 

Първите електронни изпити по български език, история на България, география на България, биология, английски език, математика и химия ще се състоят на 20 февруари на място в университета. Електронните изпити ще се провеждат всеки работен петък до 9 юни 2023 г. и всеки делничен ден от 12 юни до 5 юли 2023 г. 

През месеците март, април и юни университетът организира практически изпити по физическа подготовка, по различни видове спорт и в областта на изкуствата. 

Подаването на заявления за електронен кандидатстудентски изпит на място се извършва в деня на определените дати, най-късно 1 час преди началото на изпита. Заявленията се подават на място в университета в зала 1102 А, Учебен корпус № 1 или в електронната система за онлайн регистрация https://ksk.swu.bg/WebClient/

Желаещите да се обучават в Югозападния университет „Неофит Рилски“ могат да кандидатстват чрез конкурсни изпити, организирани и оценени от изпитни комисии на Университета; с резултати от държавни зрелостни изпити, валидни за съответната специалност и професионални направления, положени след 2008 г. вкл.; с оценки от конкурсни изпити, положени през 2023 г. в други акредитирани висши училища на Република България (удостоверени със служебна бележка) и с резултати от олимпиади, национални и регионални състезания, международни и републикански, образователно-научни, художествено-творчески и спортни прояви.

Информация за специалностите, необходимите документи и графика за провеждане на конкурсните изпити е публикувана на университетския сайт: www.swu.bg 

 

 


Още за: изпити   ЮЗУ   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар