На 1 юни детските градини в Разлог отвориха врати

02 юни 2020 09:14   1824 прочита


 В Деня на детето, всички детски градини в Община Разлог отвориха врати за малчуганите. Приемането на децата става, като на всяко дете се прави здравна проверка и се измерва температурата му. Дезинфекцията на помещенията се извършва минимум 4 пъти дневно, на маси столчета и други повърхности, най- малко 2 пъти дневно. 

Всяка детска градина има изготвен протокол за реакция в случай на дете с коронавирусна инфекция. Персоналът работи с ръкавици и шлемове. На децата са предоставени съдове за храна и метални чаши за вода. 

 

Кметът на Община Разлог - инж. Красимир Герчев посети някои от градините, за да провери каква е създадената организация за работа на екипите на детски градини и условията на опасност от инфекция. 

„Приятно съм изненадан от децата. Срещнах едни щастливи и развълнувани деца, нетърпеливи отново да играят и контактуват с приятелите си. Оказа се, че те знаят защо трябва да се спазват и по- особени правила, като например, че не могат да играят с плюшени играчки и че ползваните играчки трябва да се почистват няколко пъти на ден” - сподели кметът. 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар