Музика и пиянски запои смущават посетителите в манастир "Св. Лука" край Кюстендил

15 юли 2019 14:54   3822 прочита


Пиянски оргии, които продължават и до след полунощ, смущават покоя и тишината в Граничкия манастир "Св.Лука" на кюстендилското с. Граница, казаха посетили светата обител наскоро. Комплексът има и хотелска част, в която можеш да преспиш срещу само 5 лева. Младежи обаче заформят пикници в непосредствена близост до манастира, понякога продължават с веселбите до 3-4 часа сутрин. Дори вече си оформили кът, подравнили терена с техника, щели да си изграждат нещо като барбекю. Децибелите са непоносими от музиката, която озвучава поляните до малките часове.

В самия манастир има беседки и маси по целия двор, на които може да се приседне, да се съберат хора и групи. Но при спазване на правилата и канона, пише Kmeta.bg. Може да се консумира и храна, курбани да се правят, но не и да се организират оргии и банкети, както го правят младежите, казаха свещеници.

Очакванията са полицията да прави проверки за такива запои и да санкционира разпиващите и веселящите се под гръмка музика компании, коментират по близкото с. Граница.


Още за: манастир   обител   комплекс   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар