Мълния унищожи покрива на къща в благоевградското село Покровник

05 юли 2019 12:42   10959 прочита


При силната гръмотевична буря, която се разрази снощи, мълния падна и унищожи покрива на къща в благоевградското село Покровник. Освен покрива на къщата, има нанесени и други материални щети, хората са силно изплашени, но не са пострадали. Това е единственият регистриран към момента инцидент след силната буря от снощи.

"Обстановката на територията на цялата област е изключително спокойна, няма данни за проблеми, настъпили в следствие на вчерашната буря, с изключение на мълнията, която покоси къщата в Покровник", коментира ситуацията за struma.com областният управител Бисер Михайлов.

Синоптиците предупреждават, че в следобедните часове днес също се очакват гръмотевични бури и дъждове. Експертите съветват по време на силна гръмотевична активност в никакъв случай да не заставаме под или в близост до дърво, както и да избягваме местата, където протича електрически ток.

В случай, че сме на открито, то трябва да съберем крайниците плътно към тялото и да не размахваме ръце. Ако имаме възможност, най-безопасно е да се скрием в автомобил, тъй като гумите му са силен изолатор.

П. Пенева


Още за: буря   мълния   къща   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар