Министърът на туризма Николина Ангелкова пристига в Разлог 

14 януари 2020 09:50   3343 прочита


Министърът на туризма Николина Ангелкова пристига в Разлог. Тя ще проведе работна среща с представители на туристическия бранш по покана на кмета инж. Красимир Герчев и бизнеса. Срещата ще започне в 11. 30 ч. в залата на Общински съвет-гр. Разлог. Очаква се по време на посещението да бъдат разгледани въпроси, свързани с Единната система за туристическа информация (ЕСТИ) и наличието на технически проблеми, след нейното активиране, както и ограничителните режими на туристическото предлагане в къщи за гости и семейни хотели. 

В началото на годината, от Общината съобщиха, че за 2019г, нощувките в хотели и къщи за гости са били 376 536, което реално представлява ръст от 16 % спрямо 2018 г. и над 40 % спрямо 2017 г. Данните са поредно доказателство, че община Разлог се позиционира все по-добре на туристическата карта и се превръща в една от най-предпочитаните дестинации, а фактът, че най-много нощувки има през месеците август и декември, само потвърждава увеличаването на туристите в региона през цялата година. 

Със своите минерални извори и възможности за спа почивка с. Баня се развива изключително добре като туристическа дестинация и местните жители се радват на целогодишен туристопоток. 

Община Разлог ще полага и занапред максимални усилия да подкрепи туристическия бранш и да развие още туристическите възможности на района. 

К. Тодоров 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар