Министър Кр. Кралев пристига в Благоевград

21 април 2015 15:40   4799 прочита


Министърът на физическото възпитание и спорта Красен Кралев ще открие държавното студентско първенство по баскетбол 3x3 за мъже е жени, което ще се проведе на 26 и 27 април в Благоевград. 8 университета от цялата страна ще имат по два отбора на първенството, което за пръв път ще се проведе в областния център, а залата на ЮЗУ Неофит Рилски ще бъде арена на събитието. Отборът на ЮЗУ е шампион при мъжете от 2013 година и като такъв взе участие в Европейското студентско първенство по баскетбол 3x3 в Ротердам Холандия.

Сега амбициите на домакините са отново за триумф и участие в предстоящото Европейско първенство, което ще се проведе в Крагуевац, Сърбия. Първенството стартира на 26 април, а ден по- късно ще имаме и новите шампиони на страната. Освен министър Красен Кралев, специален гост на първенството ще бъде е президента на БФ Баскетбол Георги Глушков. Той ще присъства и на турнира за купа БФБ, в който ще участват първите осем отбора от А група. Той ще се проведе от 22-и до 24-и април в Благоевград, а в него ще участват първите осем отбора от мъжката А група.

За първи път Купата на БФБ ще бъде Финална осмица. Участие ще вземат шампиона и носител от миналата година - ИУ Варна, домакина Академик Благоевград, Чавдар Троян, Дунав Русе, Академик Пловдив, Академик София, Видабаскет и Рилски спортист 2. След тегления жребий домакините ще започнат битката за трофея срещу Рилски спортист 2. Ето и мачовете по часове:

22 април (сряда)

12.00 Академик Пловдив – Видабаскет

14.00 Чавдар Троян – Дунав Русе

16.00 ИУ Варна - Академик София

18.15 Академик Благоевград – Рилски спортист 2

На полуфиналите на 23 април (четвъртък) жребият определи да се срещнат:

От 16.00 часа победителят от двойката ИУ Варна/Академик София срещу победителят от Академик Пловдив – Видабаскет.

В другата полуфинална среща от 18.00 часа ще се срещнат спечелилият от двубоя Академик - Благоевград/Рилски спортист-2 срещу победителят от Чавдар Троян/Дунав Русе

Всички мачове ще се играят в Спортната зала на ЮЗУ “Неофит Рилски” Благоевград.

Лъчо Петров

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар