Министър Ангелов разкри кои мерки срещу К-19 ще почнат да падат една след друга

02 декември 2020 11:41   7427 прочита


Ние сме дали тази рамка, ако някой се опитва да надскочи заповедта, може да се измисли хиляди вратички, въображението е голямо, каза още здравният министър

Ние не затваряме всичко, затваряме местата, които считаме, че са най-рискови, с голямо струпване на хора. С недобро чувство забелязвам какво се случва и как се правят опити да се заобиколи заповедта за събирания по различни поводи.

Регистрацията на заведения и т.н., възприемането на събирането на до 15 човека за частни поводи за задоволяване на образователни потребности на децата, организирането на хотели, които правят събирания за 8-ми декември, къщи за гости с частни партита.

Това каза здравният министър проф. Костадин Ангелов на брифинг в Министерския съвет.

"Ние сме дали тази рамка, ако някой се опитва да надскочи заповедта, може да се измисли хиляди вратички, въображението е голямо. Много е трудно да осъществим контрол навсякъде, за да проверяваме как и къде нещата се случват правилно.

Забраната е само за три седмици, не говорим за спирането на цялата държава", отново повтори здравният министър и призова медиите да му пращат сигнали с нарушения.

Частичното затваряне вече дава положителни резултати, отчете още Ангелов. Според него, ако тенденцията продължи и на 21 декември има ефект ще започне поетапно отваряне.

Първи обаче ще бъдат отворени детските градини и яслите, предаде Блиц.  "Наблюдаваме лек ефект от мерките, ако нещата продължават така и мерките дадат резултат, ние имаме визия кои да са първите неща, които ще започнем да отваряме. Открехвам вратата - това ще са детските ясли и градини", каза той.

 


Още за: мерки   министър   здраве   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар