Министър Ангелкова на среща-разговор в Разлог

15 януари 2020 09:45   2699 прочита


 Кметът на Община Разлог, инж. Красимир Герчев бе домакин на срещата с министъра на туризма Николина Ангелкова. На срещата присъстваха Областният управител Бисер Михайлов, председателят на ОбС-Разлог д- р Мария Копанарова, д-р Емил Тончев – народен представител в 44-то Народно събрание, кметове на населени места, хотелиери, общински съветници, гости и жители на града. 

Инж. Красимир Герчев отчете сериозна позиция на Община Разлог в сектора на туризма, като отбеляза, че за миналата година, нощувките на територията на общината са били над 376 хил., което реално представлява ръст от 16 % и това е значително увеличение спрямо предходните две години. На срещата бяха зададени много въпроси от хотелиерите на министър Ангелкова, както и на кмета. 

„Важна задача е да изградим система от отношения между различните министерства на правителството, да се синхронизира работата на министерството на туризма и регионите. Туризмът не е отделна индустрия, а съвкупност на компоненти от различни области. Например основната инфраструктура изисква по-нататъшно развитие. Важно е създаването на кадри, подготвени за работа в отрасъла. Търсенето на туристически услуги може да се удвои, ако има качествено предлагане “ – коментира още инж. Красимир Герчев. Община Разлог е способна да формира туристически продукт, който да задоволи всякакви заявки. 

Министър Ангелкова благодари за подкрепата към сектора на правителството и местната власт и за добрите резултати през изтеклата 2019-та. Тя очерта добри перспективи и за развитието на специализираните видове услуги, визирайки балнео- и СПА, които са от голямо значение за тази част на България. В това отношение Разложкият край и особено обектите в село Баня имат своя чувствителен принос като целогодишни центрове за здравен туризъм. 

Соня Костадинова 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар