Майката на Денис, загинал във вагон ресторанта на фаталния гръцки влак, е от Кюстендил

12 март 2023 10:40   25246 прочита


 Майката на Денис, загинал във вагон ресторанта на фаталния гръцки влак, катастрофирал преди дни е от Кюстендил. Жената напуснала родния град преди 20 години. 

Припомняме, че 22-годишният пътник е имал билет за петия вагон, но секунди преди сблъсъка между двете композиции мъжът отива до вагон-ресторанта. Именно там намира и смъртта си. Родителите на младия мъж помолиха и през ефира на NOVA в първите часове след инцидента ако някой знае нещо за сина им, да се свърже с тях. Малко преди да загине, мъжът се е обадил на баща си. 

Денис Руци е имал място в петия вагон, който не беше пострадал при инцидента. По тази причина родителите му – Мирела и Панайотис Руци до последно са се надявали той да е сред живите. 

След като не го откриват, двамата призовават, който е видял сина им и знае нещо за него, да им каже какво се е случило. 

Около половин час преди инцидента Денис е звъннал на баща си по телефона и му казал да не го чака на гарата в Солун, защото влакът закъснява. 

 
Той е седял в петия вагон до момиче, което е останало живо. Именно то разпознало Денис по снимките разпространени от родителите му. Момичето разказало, че минути преди катастрофата Денис ѝ казал, че ще отиде за кафе до вагон ресторанта и я попитал дали иска да ѝ вземе нещо. Повече не се върнал. Останките му са разпознати след ДНК проба от родителите му. 

В четвъртък – на 9 март, младежът е погребан в Атина. Денис Руци има българско и гръцко гражданство. 

„Мислех, че има надежда, но за съжаление и тя угасна. Изпълнена съм с емоции, гняв, ярост, тъга и невероятна болка. Какво може да каже една майка, която е загубила сина си“, каза опечалената Мирела Руци ,предава медиапул

Денис има по-малък брат. Той отишъл заедно с майка си в апартамента на Денис и със сълзи на очи ѝ казал: „Знаеш ли колко скъп беше моя брат за всички? Колко съобщения получих от съученици, приятели, директори и колеги? Знаеш ли колко сили ми е дал и горд ме прави? “, разказва майка му. 

„Това беше нашият Денис. Достойнството и моралът му няма да бъдат забравени. Сбогом на моя малък ангел. Той беше твърде добър за този свят. Нямам думи“, допълва съкрушената му майка. 

Официално българското външно министерство не е съобщавало за загинал българин в катастрофата, най-вероятно защото младежът е с двойно гражданство. Mediapool не успя да се свърже по телефона с пресцентъра на ведомството. 


Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар