Концерт по повод "7-ми април" - празникът на община Струмяни

13 април 2024 21:35   4235 прочита


Днес на 13.04.2024г. на красива открита сцена на площада в с. Струмяни бе дадено началото на празничния концерт по повод Празника на община Струмяни. Поздравителната програма започна с изпълненията на децата от Детска градина "Патиланци" – с. Микрево, с. Струмяни и с. Илинденци, децата от Средно училище "Св.Паисий Хилендарски" - с. Микрево, самодейни състави от читалищата в с. Микрево, с. Струмяни, с. Илинденци, певиците от Женска певческа група с. Игралище, танцов ансамбъл „Малешевци“ при НЧ „Братя Миладинови“ - с. Микрево, Ансамбъл „Малешевска китка“ и ансамбъл „Веселие“.

За поредна година празникът събра десетки жители и гости на общината - поколения, приятели, съмишленици, хора които милеят за родното място, хора които никога няма да забравят, че центърът на света е точно под родната стряха.

Като част от съпътстващата програма на празника бе детско шоу „Маг Икар“, което зарадва най-малките деца на общината.

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА СТРУМЯНИ Г-Н ЕМИЛ ИЛИЕВ ПОЗДРАВИ ВСИЧКИ ЖИТЕЛИ И ГОСТИ НА ОБЩИНА СТРУМЯНИ ПО ПОВОД „7-МИ АПРИЛ - ПРАЗНИКЪТ НА ОБЩИНА СТРУМЯНИ“!

В своето слово той сподели:

„ Днес в деня на този празник обединяваме чувствата си към родната община и сърцето на всеки от нас се вълнува от радостта и емоциите на празничният ден, от надеждите и желанията ни да продължим развитието на Струмяни като европейска община.

Отброихме още 4 динамични години, през които имахме възможността да продължим да работим и да влагаме сърцето и силите си за благото и добруването на хората в община Струмяни.За бъдещето на нашата община- малка, но с все по-големи възможности и все по- позната не само у нас, но и зад граница.Защото има с какво да се гордеем- с трудолюбието и с гостоприемството ни, с прекрасната ни природа, с културните ни и исторически забележителности, с фестивала Малешево пее и танцува, със съхранените традиции“.

Скъпи съграждани,

Искам от сърце да благодаря на всички, които обичат и помагат на Община Струмяни.

Наш дълг е да запазим наследеното и да предадем на поколенията след нас силният дух и традициите на нашата община.

Да бъдем здрави, по мъдри и по-смирени,

По-отворени за взаимопомощ и солидарност към нуждаещите се.

Да си помагаме взаимно, всеки според възможностите си и да бъдем съпричастни и да не забравяме, развитието на нашата община зависи в най-голяма степен от нас, независимо от трудностите на нашето съвремие.

Разбира се най-сърдечно Ви пожелавам, с настъпването на красивите пролетни празници Лазаров ден и Цветница и в навечерието на един от най почитаните християнски празници- Великден, да донесат в домовете ни повече здраве, мир, любов и надежда, повече вяра и смисъл да бъдем заедно и да създаваме по-добрият утрешен ден.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, СТРУМЯНИ!“

Сред официалните гости на празника, които също отправиха своите поздравления и благопожелания към община Струмяни и нейните жители бяха: Областен управител на област Благоевград- г-жа Мария Димова, Негово Високопреосвещенство Неврокопски Митрополит Серафим, Нейно Превъзходителство Посланик на Република Северна Македония в България

г-жа Агнеза Руси Поповска, , г-жа Севделина Траянова – председател на Общински съвет Струмяни, г-н Звонко Пекевски – кмет на община Берово, г-н Георги Батев – Председател на Общински съвет Сандански, г-н Димитър Бръчков – кмет на община Петрич, г-н Тони Якимовски – Ръководител на Съвместен технически секретариат Кюстендил, д-р Иван Анчев – Председател на Атлантическия съвет на България, г-жа Фиданка Котева – зам. кмет хуманитарни дейности на община Струмяни, г-жа Петя Тасева – зам.кмет стопански дейности на община Струмяни, г-н Иван Секулов – Секретар на община Струмяни и др.

Бяха получени и десетки поздравителни адреси от България и чужди партньори:

- Поздравителен адрес от г-н Красимир Герчев – кмет на община Разлог;

- Поздравителен адрес от г-н Арбен Мименов – кмет на община Сатовча;

- Поздравителен адрес от г-н Стойчо Баненски – кмет на община Банско;

- Поздравителен адрес от Министерство на образованието и науката;

- Поздравителен адрес от Национално сдружение на общините в Република България;

- Поздравителен адрес от Асоциация на българските градове и региони;

- Поздравителен адрес от Сдружение на югозападните общини и др.

Празничният концерт продължава с изпълненията на обичаната фолклорна певица НЕЛИНА, както и изпълненията на рап звездите ТОРИНА И ПАШАТА.


Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар