Концерт "Общите граници ни правят по-близки” в Банско

02 септември 2016 10:10   3395 прочита


Леб и сол Symphony & оркестъра на Камерна опера - Благоевград В рамките на честването на Европейския ден на сътрудничество тази година на 10 септември 2016 г. (събота) на градския площад в красивия туристически център, град Банско от 20 часа ще се проведе едно неповторимо събитие.

Под мотото "Общите граници ни правят по-близки" на открита сцена най-известната македонска група "Леб и сол", заедно със оркестъра на Камерната опера от Благоевград, създадена през 1972 г., ще представят на присъстващите проекта "Леб и сол Symphony" по който работят в момента.

"Леб и сол Symphony" е обща художествена креация на членовете на култовата македонска музикална група, съставена от Бодан Арсовски – бас китара, Кокан Димушевски - клавири, Димитър Божиков - китара и Михаил Парушев - барабани със оркестъра при Камерната опера от Благоевград, под диригентството на Саша Николовски - Гюмар.


Концертът ще обедини класическия и популярния музикален жанр и чрез звука на класически оркестър, на публиката ще бъде предложено най-доброто от 40-годишния репертоар на "Леб и сол", изпълнен с прекрасни песни като Деветка, Бистра вода, Учи ме, майко карай ме, Йовано Йованке.

Събитието е организирано от Interreg – ИПП Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Македония и е част от честването на Европейския ден на сътрудничество, който се празнува в цяла Европа вече 5-та поредна година с цел отбелязване на постиженията на териториалното сътрудничество между държавите.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар