Коледен фестивал 2018-2019 преминава под мотото „Следвай звездата, озари пътя!”. Благоевград се обединява в помощ на 14-годишния Иван

04 декември 2018 09:22   3311 прочита


„Следвай звездата, озари пътя!” е мотото, под което тази година ще премине коледно-новогодишната програма на Община Благоевград. И този път по традиция, кметът д-р Атанас Камбитов ще даде начало на празничните инициативи със запалването на коледните светлини на елхата на площад „Георги Измирлиев” на 5-ти декември от 18.30 часа.

„Коледен фестивал“ 2018-2019 г. включва редица мероприятия. Програмата стана ясна днес, на пресконференция, която бе водена от заместник- кметът Христина Шопова. „Благодаря за огромния интерес. Всяка година всички очакваме с нетърпение да обявим Коледната програма и Коледния фестивал. Никога не сме крили, че това за нас е един от най- вълнуващите моменти. Както знаете всяка година Коледният фестивал има своето мото, слоган. Тази година мотото е „Следвай звездата, озари пътя!“ . И тази година имаме благотворителна инициатива. Обединяваме се около това да помогнем на Иван, който има онкологично заболяване. За щастие сумата, от която се нуждае неговото семейство е почти събрана. Хубавото е, че има надежда, а когато има надежда е добре да се обединим- Един град за едно дете! “, каза по време на срещата заместник- кметът. Тя допълни, че всеки концерт на културните институти, включено в Коледната програма, ще бъде с цена 3 лева, като 1 лев ще отива в сметката на Иван.

Едно от най- любимите събития, превърнало се в традиция за Благоевград „Часът на приказния разказвач“ започва от 10 декември във фоайето на Община Благоевград от 18.00 часа. От 15 декември, във фоайето на Младежки дом, започва Детски коледен панаир, любима инициатива за децата, която се провежда съвместно с Община Благоевград и фондация „Easyart“.

И тази година Дядо Коледа ще очаква писмата от малчуганите на Благоевград да бъдат пуснати в кутията, която ще бъде позиционирана пред елхата, на пл. „Георги Измирлиев“. В началото на Новата година писмата ще бъдат отворени, а победителите ще получат подаръци, осигурени от кмета д-р Камбитов.

Активно участие в програмата взимат и децата на Благоевград. Представители на елитни гимназии от града ще се представят с базар, изложба, концерти.

В Коледен Фестивал „Следвай звездата, озари пътя!“ Община Благоевград работи съвместно със заведения в Благоевград, които се включват в Коледен фестивал с интересни събития. Инициативите са поместени в книжките на Коледен фестивал.

Община Благоевград пожелава Весели празници!


Още за: фестивал   мото   звезда   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар