Книжки самоходки зарадваха деца и възрастни в Градския парк 

01 юли 2022 15:43   3000 прочита


 

Лятната читалня „Книжки самоходки“ днес отвори врати на открито в Градския парк на Благоевград. Инициативата, която зарадва и развълнува десетки деца и възрастни в първия ден на юли, е на Регионална библиотека „Димитър Талев“ и се провежда за втора поредна година. Една от зелените зони на града се превърна в читалня, в която всеки можеше да прочете любима и предпочитана литературна творба. Малки и големи читатели днес се докоснаха не само до книжки от богатия фонд на библиотеката, но разгледаха и интересни списания. 

Малчуганите от IV група на ДГ „Ведрица“ и от III „б“ група на ДГ „Детелини“ бяха посрещнати с усмивка и „Добре дошли“ от един от своите обичани детски герои - Червената шапчица, която разказа своята история на хлапетата. В тази роля бе 10-г. Юлияна Иванова от Драматичен театър „Проф. Енчо Халачев“, чийто директор е Гергана Митова. Съвместната инициатива е пример как може две институции да се обединят, за да са полезни на своите съграждани. 

Деца, майки и бащи, баби и дядовци прекараха два часа, изпълнени с много четене, нови запознанства, музика и танци. 

„Библиотеката не е просто едно книгохранилище. Нашата цел е книгите да достигат до все повече читатели и извън сградата. Защото библиотеката е културна и образователна институция“, сподели Дора Ангелова, директор на РБ „Димитър Талев“. 

ОЧАКВАЙТЕ НИ! Всеки петък от 10:00 до 12:00 часа през месеците юли и август, когато книжките самоходки ще намират своите читатели в Градския парк и ще им „разказват“ своите истории. 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар