Кметът на Разлог на среща с учениците в ПГ по механизация на селското стопанство: Вашата бъдеща професия е устойчива във времето и винаги ще има смисъл

15 май 2024 15:31   2191 прочита


Днес, в модерния образователен център - Професионална гимназия по механизация на селското стопанство –от Разлог се проведе поредната вълнуваща среща на кмета на община Разлог Красимир Герчев с абитуриенти и ученици.

Директорът на училището Татяна Динчева представи новите постижения на училището, което създава специалисти, конкурентни и изключително търсени на пазара на труда: монтьори на селскостопанска техника, агроекология, машинен оператор – специалности, с богата история, но и модерни. Тя сподели и постиженията на учениците в национални и международни състезания, обмяната на опит и добри практики по европейски програми.

„Много са успехите, които постигаме. – каза още директорът. - Ние сме едно от най-модерните училища в страната, училище сред природата, работим повече от 20 години в посока екологично образование и възпитание, което е много важно, защото сме в период, когато се търсят професиите ни, търси се нов, по-качествен начин на живот – с качествено хранене.“

Кметът на общината поздрави училището с успехите. „Хубаво е вашето училище, - каза той, - но е хубаво че правите пълни паралелки. Вашето училище е много важно и вие добре го знаете, защото всеки ден се храним, и независимо какви други професии ще има, вашата професия е устойчива във времето и винаги ще има смисъл.“

Учителите и учениците научиха много за кмета на община Разлог, за общината, за решенията, които се взимат всеки ден. И споделиха гордостта от 10-дневната практика в Тоскана, където са проследили процеса на производство на едно от най-хубавите вина в света – от лозето до бутилирането на виното, посетили са ферми за животни и производство на сирена, прошуто.

И са усетили гордостта на хората, които се занимават със земеделие и не искат да работят друго нещо, защото фермата е техният живот.

Кметът връчи поздравителни адреси на шампионите по канадска борба Иво Рашев, Илиян Прангов и Николай Костов, на Иван Парапунов и Алил Сюлейманов - за отлично представяне в Зоналните ученически игри по бадминтон, а на свой ред получи огромна кошница с цветя – в знак на благодарност за личните му заслуги за модернизиране и развитие на училището, което се превръща в едно от най-красивите български училища – ковачница на специалисти в сектор „Земеделие“.


Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар