Кметът на Разлог Красимир Герчев с добра новина: Църквата в Добърско отворена за посетители на 3 май

02 май 2019 15:51   5712 прочита


Кметът на Разлог Красимир Герчев съобщи добрата новина, че църквата в село Добърско ще отвори за посетители утре, 3 май. Той обясни още, че поради предаване на собствеността, църквата временно е била затворена.

„В началото на годината храмът „Св. св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат" в село Добърско стана собственост на Българска православна църква. След 10 години съдебни дела, Върховният касационен съд се произнесе - владението върху паметника на културата да се прехвърли от Националния исторически музей към Неврокопска епархия.

Статутът на музей - филиал на Националния исторически музей на Късносредновековната църква „Св.св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат“ в Добърско не позволяваха никаква намеса на община Разлог в нейното управление, а така също и във финансовата й политика“, каза Красимир Герчев. Храмът на вярата в Добърско вече е собственост на Българската православна църква, а отец Янко призовава миряни и туристи към спокойствие и уверява, че църквата ще бъде отворена утре.

„Възстанови се правда, църквата е част от Българска православна църква, каквато винаги е била. - споделя отец Янко .- Нека Божието благословение да бъде над всички нас.“

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар