Кметът на Разлог Красимир Герчев и съпругата му Ирина кумуваха на 125 златни и сребърни сватби

18 ноември 2019 12:41   5859 прочита


Кметът на Разлог Красимир Герчев и неговата съпруга Ирина кумуваха на 125 златни и сребърни сватби. Те поведоха и най-красивото хоро в Разлог. „Това е хоро на съхранените християнски и семейни ценности, на здравото разложко семейство, на любовта и на дълговечната любов. Честито, юбиляри!“, каза кметът Герчев и пожела на двойките да продължават да пазят любовта и уважението между тях. Той връчи на семействата, подновили обредите си, подарък и брачни свидетелства. Двойките с 50-годишен семеен живот запалиха огъня - символ на любовта и семейното огнище и го предадоха на двойките с 25-годишен брак. Те, от своя страна, го предадоха на най-младото семейство.

Специални гости на тържеството бяха зам.-кметът по социалните дейности инж. Венцислав Гърменов и неговата съпруга Анелия.

Изненадата на вечерта бe танцов клуб "Пирински наниз", с ръководител Мария Калоянова, които допринесоха за доброто настроение на гостите.

Традицията за масово празнуване на сватбените юбилеи в Разлог датира от 1985 година. Празникът пресъздава сватбените традиции в Разложко и е един от най- почитаните в общината.

Цвети Иванова 


Още за: Кр. Герчев   кум   сватби   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар