Кметът на Дупница с ултиматум към председателя на ОБС, вижте защо

10 септември 2015 12:34   3080 прочита


Писмо до председателя на Общински съвет-Дупница Станислав Павлов с настояване за светкавична реакция от него и свикване заседание на Общински съвет, изпрати кметът инж. Методи Чимев. Повод за това е решението на местния парламент от 8 септември касаещо подготовката на проект по Програма за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г.

Предложението за отлагане разглеждане на докладната бе на Костадин Костадинов от ОДБ и подкрепено от повечето съветници, с изключение на тези от ГЕРБ. Срокът е до 14 септември да бъде внесено решението на Общински съвет в Министерство на земеделието и храните. Проектът е на стойност до 2 млн. евро, като всички пари са предназначени само за селата.

„Хората сами могат да направят своите изводи от безпрецедентното за мен и дори престъпно поведение на част от общинските съветници онзи ден на една от точките. Докладна, с която се отваряше пътя за кандидатстване до милиони левове от програмата за развитие на селските райони. На всеки е ясно, че това са инвестиции, които са предназначени само и единствено за дупнишките села.

Решението на ОбС бе необходимо, за да кандидатстваме за разработване на стратегия, която да даде точна визия за развитието на малките населени места в общината и да осигури финансиране, както за подобряване на жизнената среда там, така и да отвори пътя за подобряване на материалната база на читалищата и другите културни институции. Това даваше възможност на местни предприемачи да бъдат подпомагани в реализацията на проекти, осигуряващи десетки работни места. Отлагането на докладната на практика прави невъзможно всичко това. И съветниците го знаят отлично, но сами си отговорете защо на практика отхвърлиха докладната.

Само да им припомня на съветниците, че са се клели да работят в полза на хората, а не в частен или партиен интерес. Важно е да отбележа, че това решение определя бъдещето на 16 села в следващите 6-7 години и на техните жители.

След по-малко от 2 месеца са изборите и дали всеки един от нас ще бъде част от тази администрация и Общински съвет е решение на хората. Но никой от съветниците няма моралното, а и човешко право да спира подобряването на условията в селата и да ги обрича на замиране, защото трябва да направи мръсно на Методи Чимев. Така се прави мръсно не на мен, а на хората по селата. Затова ще призова – спрете още за няколко дни с политическите игрички, изпълнете си моралния ангажимент към хората, а след това ако щете излейте кофи с помия по мой адрес“, заяви инж. Чимев.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар