Кметът на Дупница поиска топъл обяд за повече дупничани, написа писмо до агенцията

09 януари 2018 14:36   4361 прочита


Община Дупница успя да осигури нов 2-годишен договор с Агенцията за социално подпомагане за продължаване на социалната услуга "Топъл обяд" като част от социалната си политика. До сега, право на храна всеки ден получаваха 100 жители на града - социално слаби, лица със минимални пенсии и такива, които са без доходи. С писмо до АСП, кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев поиска увеличение на броя на жителите, които да получават безплатен обяд и получи положителен отговор, като вече се хранят 120 дупничани.

Всеки обед, те получават топла храна в обществената трапезария на ул. "Солун" 4, която бе изградена по друг социален проект на Общината. "Наложи се да поискам увеличение, защото много наши съграждани не само, че имат нужда, но и отговарят на условията. В крайна сметка, увеличихме квотата до 120 потребители, като по този начин броят на чакащите ще бъде по-малък. В момента са запълнени всички бройки. За мнозина, това не е кой знае какво, но за десетки хора в пенсионна възраст, които се възползват от топлата храна, това е много сериозна подкрепа", коментира инж. Чимев.

Договорът е за две години и е на обща стойност 245 392, 20 лв. Документи се приемат целогодишно в деловодството и след освобождаване на място, веднага се попълва от резервния списък.

П. Попов


Още за: М. Чимев   обяд   дупничани   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар