Кметът на Дупница на среща с домоуправителите в ж.к. Бистрица

07 март 2016 12:26   3486 прочита


Среща с домоуправителите и жителите на най-големия квартал в Дупница - жк. Бистрица ще има тази вечер в заседателната зала на Общината. Тя е насрочена за 17.30 часа. На нея ще присъстват кметът на община Дупница инж.Методи Чимев и екипът му, архитектите, които изготвят проекта за цялостно подобряване на квартала – реконструкция на улична мрежа, междублокови пространства, кътове за детски и спортни съоръжения и отдих, паркиране…

„Знаете, че въведохме този принцип на срещи с хората, където предстоят сериозни ремонтни дейности преди 2 години. Идеята е много простичка – не само хората да се запознаят с намеренията ни за подобряване, но и нещо повече. Те да бъдат тези, които да ни помогнат да надградим подобренията там.

По този начин ще избегнем и спекулации със слухове, които неминуемо веднага ще тръгнат. Все пак те са хората, които живеят в тези райони, а в случая говорим за най-големия квартал в Дупница, където има и най-голям брой жители, все пак има над 2000 апартаменти там. Искам лично да чуя предложенията, да коментираме някои въпроси и казуси, които ще възникнат на срещата.

Все пак от обособяването на жк. Бистрица там никога не е правен такъв ремонт, какъвто ще бъде сега. И затова ще се радвам на повече мнения от жителите днес, за да можем да коригираме това, което ни е убягнало или пък да ревизираме някое от намеренията ни. Във всяка една такава среща се получава обем от информация, която трябва да бъде обработена и респективно заложена в проекта за този район“, коментира кметът на община Дупница инж.Методи Чимев.

Както е вече известно, Община Дупница стартира и дейностите за проектиране на водопроводната и канализационна мрежи, а след това и осигурено финансирането за подмяната им, като най- вероятно общината ще търси средства от ПУДООС.

„На жителите ще презентираме нагледно идейното предложение за оформяне на уличната мрежа в района и рехабилитацията на межудблоковото пространство чрез ремонта на съществуващите тротоарни настилки, детски площадки и зелени площи. Ние имаме идеята, знаем и намеренията на Община Дупница. Кметът държи преди да преминем към последващата конкретика по изработването на проекта, да чуем и мнението на жителите с препоръките и желанията им, които да съобразим при нашата работа“, коментира Григор Перчиклийски, ландшафтен архитект ангажиран по проекта от фирмата-изпълнител.


Още за: среща   зала   М. Чимев   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар