Кметът на Дупница М. Чимев с важна новина от Норвегия, ето какво съобщи

11 октомври 2017 15:23   3710 прочита


В началото на месец март 2018 година ще бъде отворена мярката, по която ще внесем проекта за подмяна на уличното осветление в селата от община Дупница, обяви по телефона от Норвегия кметът на града инж. Методи Чимев. Той, заедно със заместника си по европейските проекти Красимир Георгиев са в Осло на работна среща във връзка с осигуряване на средства по "Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство", известно у нас като "Норвежката програма".

17 са общините от цялата страна, които са реализирали успешно проект по тази програма и получиха покани за участие в мерките по енергийна ефективност. "Показаха ни някои сгради, където са приложени различни механизми за енергийна ефективност, и които могат да бъдат приложими и у нас, в зависимост от проектите, които ще изготвим. Това ни дава ясна представа за конкретния ефект, който ще има, така че имаме вече варианти за такива сгради, които са общинска собственост, и за които да изготвим проекти. Водещ проект ще ни бъде подмяната на уличното осветление в селата.

Вчера с Георгиев имахме официални срещи с част от партньорите, всички от Норвегия, разбира се, с които ще си партнираме при реализацията на намеренията ни, за да бъдем готови напълно с документите при отварянето на мярката. Днес имаме още една такава среща с други партньори от Норвегия в тази сфера, с които ще коментираме конкретни наши идеи и възможностите за реализация", допълни инж. Чимев.

Кметовете и заместници на българските общини, които са в Осло днес имаха и среща с посланника на България в Скандинавската страна Румяна Митрева.

П. Попов


Още за: мярка   М. Чимев   новина   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар