Кметът на Дупница М. Чимев посрещна скъпи гости

13 юни 2017 15:46   3311 прочита


Шампионите на България по тенис на маса при момчетата гостуваха днес в кабинета на кмета инж. Методи Чимев по негова покана. Стефан Димитров, Мартин Стоянов, Светлин Колев и Никола Крумков спечелиха всички възможни надпревари в своята възраст - индивидуално, отборно, двойки на Републиканското първенство в Пловдив преди дни и доказаха за пореден път, че дупнишката школа е сред най-добре работещите у нас в този спорт.

Състезателите на "Марек Дигеста" бяха заедно с един от треньорите си и президент на клуба Любомир Ганчев, като показаха спечелените отличия. "Дали ще биеме или ще падаме, но за нас е важно да бъде с наши деца, от Дупница. Това направихме за пореден път и победихме всички. Заслугата е на децата в тяхното влагане и на треньорите Еми Ганчева и Веско Георгиев. Прецедент е, но това е дупнишката школа.

Едва ли е вече тайна за някого, че имаме перфектни условия в новата спортна зала, за което огромната вина е на г-н Чимев. Преди това се мъчехме в старото съоръжение, но сега имаме всичко, за да водим пълноценна подготовка и спортно-състезателна дейност. И резултатите веднага станаха по-сериозни и ще продължават да бъдат по-сериозни", коментира Ганчев. "Поздравявам децата и треньорите и за този успех. Ние сме свикнали с медалите на децата от "Марек Дигеста", но постигнатото сега е нещо повече от един медал. Да си Номер 1 в България е съвсем различно. Пожелавам на себе си и на Ганчев, след няколко години с него, да ви гледаме на европейски първенства.

Няма как да не е приятно, когато чуваш и четеш, че децата от Дупница побеждават утвърдени школи и се качват на най-високото стъпало", заяви инж. Чимев. Той връчи дарове на всички от Община Дупница, а отделно от това бе подготвил и лични подаръци за малките шампиони. Децата получиха билети за сектор В за благотворителния футболен мач на Димитър Бербатов срещу отбора на Луиш Фиго. "Искам да видите най-известните имена, шампиони като вас, а и да усетите атмосферата от това да бъдеш номер едно", допълни инж. Чимев.

Ганчев пък дари кмета с професионална ракета за тенис на маса като обяви и как ще бъде използвана. "През септември месец ни предстои честване по случай 70-ата годишнина на клуба. Ще сформираме отбор двойки Ганчев-Чимев и ще се изправиме срещу някои от най-добрите български тенисисти. Така, че ще ви очаквам да започнете редовни тренировки, защото трябва да победим", обърна се към кмета Ганчев.

Петя Георгиева


Още за: М. Чимев   гости   покана   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар