Кметът на Дупница М. Чимев не одобри озеленяването по проекта "Зелена и достъпна градска среда"

09 септември 2015 15:55   8106 прочита


Озеленяването по проекта "Зелена и достъпна градска среда" не ми допада. Ще уведомим изпълнителите за това и да го приведат във вид, заяви кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев след редовната седмична проверка на обектите и дейностите по проектите.

"Очаквах да видя как ще се развият зелените площи през летния сезон, но не се получава резултатът, който искам. Сега е моментът да се реагира. Аз, а и експертите проследяващи дейностите имаме и други по-дребни забележки, но те са по-скоро козметични. Факт е че жк Дупница е вече напълно променен квартал. Направиха се много хубави неща, но искам и зеленината да бъде както трябва", допълни инж. Чимев.

Задоволство от ремонтните дейности по време на обиколката в жк. Дупница са изразили и част от жителите на квартала. Проблемите, които споделиха с инж. Чимев са свързани с злонамерени младежи, които нощно време вилнеят из детската площадка и правят опити да чупят пейките.

"Ето тази нощ например са направили дупка в настилката на детската площадка. Развикахме се от терасата и избягаха. Но постоянно идват и не се знае утре каква беля ще направят", коментира жител на квартала. Други пък се опитали да посегнат на мрежата и осигурителните въжета на спортната площадка, която е изкуствена настилка. Предстои монтирането на осветление, за да се използва до късно за спорт.

Инж. Чимев направи инспекция и на Триъгълната градинка на ул. Родопи, където днес бяха монтирани съоръженията на детските площадки. Занемарената до преди няколко месеца площ е вече с напълно нов облик.


Още за: проект   М. Чимев   проверка   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар