Кметът на Дупница М. Чимев и заместникът му летят за Осло, ето какво ще правят

05 октомври 2017 15:19   4081 прочита


Кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев и заместникът му по европейските проекти Красимир Георгиев заминават в понеделник за Осло на работна среща. От 9-и до 12-и октомври в Норвегия ще се проведе сбирка на български общини с местни компании и общини по " Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство", известно у нас като "Норвежката програма". От тази година участието е на база покани от страна на управляващия орган на програмата, като освен Дупница, само още 18 български общини ще участват на база реализирани успешни проекти по тази програма.

Откриването на форума ще бъде от българския посланик в Норвегия Румяна Митрева. Форумът е по мярката "Енергийна ефективност", по която Община Дупница има готовност да предложи проекти за цялостна подмяна на уличното осветление с LED в селата от общината, както и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на общински сгради.

"Ще има посещения на приложени добри практики в Осло, от които да заимстваме в България. В програмата са заложени две срещи с партньори от Норвегия съобразно проектите, които искаме да реализираме индивидуално за всеки от нас. Ще бъдат норвежки компании в тази сфера на дейност, с които ще водим конкретни разговори за намеренията ни. На място очакваме да получим повече информация и за другите 4 мерки, по които ще се финансират проекти на общините в България. Като чуем подробности за тях, ще преценим тогава с какви проекти можем да се включим", обясни инж.Чимев.


Още за: М. Чимев   проекти   среща   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар