Кметът на Дупница М. Чимев и зам. министър Кънчев се срещнаха днес, ето какво си говориха

14 август 2017 18:39   3868 прочита


Кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев бе на среща днес със зам. министъра на МОСВ Николай Кънчев. Два от поводите за срещата е желанието на Община Дупница да осигури финансиране за подмяна изцяло на канала в жк. Бистрица, както и за този по улиците попадащи в "Интегриран градски транспорт".

"Входирали сме исканията си за безвъзмездно финансиране на двата проекта през ПУДООС. За жк. Бистрица сумата е в размер на около 5 млн. лв, а за канала по Интегриран градски транспорт е в размер на около 1, 2 млн лева. Запознах г-н Кънчев с необходимостта от въпросното финансиране, за да сме напълно с подменена подземна инфраструктура.

Темата има продължение и утре отново сме на среща в София с ПУДООС", обясни инж. Чимев. Именно съществуващият вариант с осигуряване на безвъзмездни пари от държавата за подмяна на канала в най-големия квартал на града бави стартирането на ремонтните дейности, които трябва да започнат с подмяната на водопровода, както и по улица "Жива вода", която попада в обхвата.

За подмяната на водопровода, Община Дупница вече осигури безвъзмездно 1 млн. лв и има избран изпълнител. Община Дупница има избран изпълнител и за надземната инфраструктура, като в момента тече срокът за обжалване, ако има такъв от участниците. Ако няма - ще бъде сключен договор.

Окаяните улици "Отец Паисий", "Венелин", "Георги Икономов", известна като "Бригадирска", "Велико Търново", "Бузлуджа", "Седма Рилска дивизия" и други попадат в обхвата на Интегриран градски транспорт.

П. Попов

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар