Кметът на благоевградското с. Рилци се похвали: Почти е готова едната площадка, децата вече играят на нея

30 август 2019 12:13   4106 прочита


Кметът на благоевградското село Рилци се похвали с почти готова нова детска площадка. „Очакваме само последните съоръжения да бъдат монтирани, вече децата започнаха да си играят в нея“, обясни кметът Живко Чукарски пред репортер на Struma.com. Той поясни, че се работи и по втората детска площадка в селото.

Едната се намира пред кметството, а другата в близост до детската градина. „В селото има много млади семейства, има и много деца. Само едната ще ползват около 50 деца. Повечето земи и къщи в селото са изкупени, продължава обаче да бъде силен интересът към населеното място“, сподели радостно още Живко Чукарски и допълни, че селото е подходящо за младите и те го избират заради чистия въздух, гледката, близостта му до града, но най- вече спокойствието.

Построяването на детските площадки в село Рилци, е част от инициативата на Община Благоевград за изграждането на нови и обновяване на съществуващи вече такива. Нови съоръжения за игри на децата ще има в Падеш, Покровник, а в Благоевград- кварталите „Ален мак“, „Грамада“, „Струмско“ и други.

Цвети Иванова


Още за: площадка   деца   интерес   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар