Кметът на Банско Ив. Кадев свика спешна среща за мерките срещу опасността от COVID – 19, издаде предписания към хотели, предприятия и места посещавани от много хора..

10 март 2020 07:50   3028 прочита


Кметът на Община Банско Иван Кадев свика среща заради новосъздадената ситуация с COVID - 19 в страната. На нея присъстваха лични лекари, представители на  РЗИ, МВР, ПБЗН, туристическите организации, директори на училища, детски градини, ръководители на социални заведения. 
„Заради туристите, които идват в Банско от всички краища на света, ние сме длъжни да бъдем особено внимателни и да вземем всички необходими мерки за предпазване от заразяване и за  предотвратяване разпространението на всички инфекциозни болести.

Предвид усложнената обстановка с грипа и COVID - 19, още миналата седмица бяха предприети действия, които да ограничат струпването на хора в затворени пространства. Ситуацията обаче налага да се предприемат още превантивни действия и да се направи план на работата за следващите седмици”, посочи Иван Кадев. 

Гл. инспектор от РЗИ Разлог д-р Джупанова запозна присъстващите с разработения алгоритъм в случай на съмнения за вирусоносител и направи препоръки за действията на общинските власти. 

В тази връзка Общината предприема поредица от превантивни мерки в общинските заведения: детски градини, училища, социални заведения и културни институции, както и  училищните автобуси. Те са свързани с повишаване нивото на хигиена, дезинфекция и ограничаване контактите в затворени помещения. 

Кметът  на Банско издава предписание за засилване на контрола и превантивните мерки, които се отнасят за местата за настаняване и посещение от туристи, промишлените предприятия и производствените цехове в общината. 


В. Иванов 

 


Още за: Банско   кмет   Кадев   събрание   вирус   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар