Кметът М. Чимев със спешно писмо до министъра на младежта и спорта, ето какво поиска градоначалникът на Дупница

10 април 2017 11:44   3672 прочита


Три талантливи деца от Гимназия "Христо Ботев" в Дупница да получават едногодишна стипендия, поиска кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев. Това той отправи в официално писмо до Министъра на младежта и спорта проф. Даниела Дашева. Това са 11-класничката Нанси Окоро, която стана шампион на България по ски-бягане при жените преди 2 месеца на Боровец, участва на световното първенство тази зима при жените и е сочена за един от най-големите таланти в света в този спорт.

Другите две предложения са за шампионите при юношите по биатлон и ски-бягане Красимир Атанасов и Елеонора Жишкина. Двамата са 8-класници в дупнишката гимназия и също са в очакване решението на проф. Дашева. Одобрените получават по 135 лева месечно.

Националната програма дава възможност за едногодишни стипендии на даровити деца в различни области - култура, образование, спорт...

Към момента, 7 деца от Дупница получават стипендии заради успехи в спорта и образованието.

Правото да подават заявления до Община Дупница за кандидатстване имат родителите на съответните деца или самите деца веднага след като са постигнали успех на национално ниво. Комисия впоследствие преценява успехите, а кметът подава към съответното министерство молба за стипендия на детето.

П. Попов


Още за: М. Чимев   писмо   първенство   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар