Кметският екип в Дупница инициира среща по националната програма за сигурност след жалби от селата

19 юни 2014 16:17   6489 прочита


Отчетоха намеса на партийни централи в работата по програмата

Среща по искане на кметското ръководство на Дупница във връзка с “Национална програма сигурност” се проведе днес в сградата на Общината. На срещата присъстваха зам. кметът по социалните дейности Крум Милев, зам. областният управител Мария Чочова, кметове и кметски наместници на селата от общината, представители на Бюрото по труда и от ОДМВР- Кюстендил в лицето на Ивайло Дамянов, Сергей Симеонов и Иван Янев – сектор “Охранителна полиция”-Дупница. Както е известно, за Кюстендилска област са осигурени 180 места от общо 5000 за цялата страна, но проблем с осигуряването на хора има в община Дупница, за където са определени 40 души.

“Поискахме тази среща, тъй като получихме множество оплаквания, че подадените от Бюрото по труда-Дупница хора за селата в общината са отхвърлени. По искане на областния управител Иван Каракашки бяхме уведомили кметовете и кметски наместници да подадат имена от съответните населени места, което и бяха направили още преди 20 дни в съответствие с изискването на националната програма. В крайна сметка се оказа, че едва 8 човека са назначени, а всички останали отхвърлени с мотив, че не отговарят на условията. Друг е въпросът, че тези, които са одобрени дори не са инструктирани за дейността, която ще извършват.

Г-жа Чочова заяви, че бройката ще бъде изпълнена и 40 човека назначени по етапно на база насочващи писма от Бюрото по труда. Вината не е в бюрото по труда, а нишката се къса някъде по веригата. И ще ви кажа защо. За жалост, достигна информацията, че за назначаване по тази програма, имената се подават от партийни офиси”, коментира зам. кметът Милев. “И още нещо. До ден днешен никой не беше потърсил кметовете и кметски наместници, за да им разясни условията за програмата, въпреки че в длъжностната характеристика на 40-те души е казано, за тях отговаря кварталният полицай на населеното място и кмет или кметски наместник. Иначе получихме уверение от г-н Дамянов, че назначените ще бъдат инструктирани още утре”, заключи Милев.

П. Петров


Още за: намеса   централи   програма   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар