Кметски заповеди с различен аршин! Едни директорки на детски градини в Благоевград бяха освободени, други оцеляха! И защо? Какъв е критерият? 

14 декември 2019 12:11   11120 прочита


.Объркани критерии при избора на директорки в пенсионна възраст, които да напуснат детските заведения. Това показаха хаотичните заповеди на кметската управа в Благоевград. Оказа се, че едни директоки, достигнали пенсионна възраст бяха освободени, други при същата възраст останаха на работа. Слуховете са разнопосочни, според някои на работа са останали директорки, приближени на тоя или оня от екипа "Томов ",, други пък твърдят, че тяхното пенсиониране предстои.

Както Struma. com писа, в края на ноември директорки в детските градини в Благоевград бяха пенсионирани и това бе едно от първите решения на новия кмет Румен Томов. На работа обаче остават : Виктория Величкова, начело на Детска ясла №3 „Славей“, пет години след пенсия, Мая Качева шеф на Детска ясла №12 „Кокиче“, директорката на Детска кухня „Ам- Ам“ Павлина Демиревска, Елка Зашева, директор на ДГ „Детски свят“ и Маруся Иванова, която е директор на „Детелини“. Прогнозата, че именно тези директорки ще останат на работа бе направена още като се заговори за пенсиониране на ръководителите на детските заведения. 

Сред пенсионерите, които новата кметска управа побърза да освободи бяха дългогодишната и емблематична ръководителка на ДГ № 10 „Мак“ Вергиния Влахова, направила детското заведение в еталон на място за възпитание на децата ба Благоевград.

На нейно място бе назначена Галина Арабаджиева. На мястото на Димитрина Шопова, която оглавяваше ДГ №2 „Св. Богородица“, бе назначена Славка Джаркова, която ръководеше ДГ №8 „Вечерница“, която временно ще бъде под ръководството на Катя Низамова. На мястото на Василка Колчева, като директор на ДГ „Усмивка“ бе назначена Евелина Доскова, а мястото на Елена Бояджиева, директор на ДГ №11 „Здравец“ зае Емилия Цекова. 


Рокадите на директорите предизвикаха недоволство от страна на родителите и недоумение в гражданите как за едни пенсионери важи правилото за оттегля от поста, а за други не. Двойният аршин предизвика коментари, че назначенията и компромисите за директори в пенсионна възраст, са свързани с партийни договорки. Някои от оставените директори бяха забелязани в предизборния щаб на Румен Томов. 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар