Караянчева: Няма да има електронен вот и 48-часово гласуване 

08 септември 2020 07:25   2 коментара   2268 прочита

Електронен вот няма да има. Отпада и предложението за 48 часа продължителност на гласуването заради Covid-19. Това каза във Видин Цвета Караянчева във връзка с промените в Изборния кодекс. 

Председателят на Народното събрание отправи нови упреци към президента Румен Радев. Тя коментира вчерашното изявление на държавния глава: 

„Вчера беше ден, в който българите трябваше да се обединим, не да се делим на хора на президента и останалите хора. За съжаление това, което видяхме не му правим чест на президента“. 

Караянчева призова българските граждани да изказват открито своето мнение на улицата, но да няма насилие: 

„Съчувствам както на ранените полицаи, така и на ранените граждани. Нека бъдем разумни“. 

Между двете четения на Изборния кодекс в Народното събрание ГЕРБ ще предложи да се гласува против 48-часовия изборен ден. 

„Това наистина е притеснително за българските граждани. Аз като човек, който също съм участвала в избори, искам да има абсолютно спокойствие за честността на вота, а 48-часовият изборен ден е предпоставка за притеснение“, каза още Караянчева. 

Все още няма готовност за електронен, както и за дистанционен вот: 

„Докато специалистите не кажат, че това наистина е безопасно и това ще отразява на 100% вота на българските граждани и на личния вот на човека, няма как да въведем такова гласуване, защото би било предателство и измама към българските граждани“. 

С коалиционните партньори се обсъжда кандидатурата на нов председател на ЦИК. 

В четвъртък ще бъдат приети процедурните правила, а до няколко седмици ще има и избран председател.БНР ,снимка БТА

2 коментара
08 Септември 2020 11:40 | Стефанов А.
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Коя си ти кърдажийска гугутко да го кажеш това? Нали има приет закон преди това и той не е отменен? Трябва да се завеждат дела за неицзпълнението на приети закони от депутатите и да влизат в затвора за това.


08 Септември 2020 12:16 | Йован Сиктерс
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ТКП.... а! Никога законите в тази страна не са важели за партията ви и "Умния ви Вожд"! УБК. р! Вън гербаджиите и комунистите от властта за винаги!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар