Камерна опера - Благоевград откри 50-ия, юбилеен сезон  със специални солист гости 

19 септември 2021 09:51   1 коментар   4291 прочита


Много красота, страст, нежност, в един почти двучасов концерт, по време на който публиката остана без дъх, влизайки в нови и нови теротирии на тангото. Концертът, посветен на 100-годишнината от рождението на краля на тангото Астор Пиацола, постави началото на юбилейния сезон на Камерна опера Благоевград/Blagoevgrad Chamber Opera.

Освен музика от Астор Пиацола публиката имаше възможност да чуе и музика на други композитори, както и авторска музика на самия диригент Мелани Местре, от Испания, който солира на пиано. Сред специалните гост-солисти бяха Хосе Алехо - цигулка, от Мексико и Ана Туркал - виолончело, от Хърватия. Към велоколепието на концерта допълниха студентите от специалност "Съвременна хореография" в Югозападен университет "Неофит Рилски" / SWU "Neofit Rilski". Водещият Станислав Кимчев поднесе интересна информация за произведенията. 

"Преживяла и години на възход, и години на застой, Камерна опера Благоевград празнува своята 50-а годишнина. В този празничен ден имам честта и удоволствието от името на кмета на община Благоевград г-н Илко Стоянов да благодаря на всички, преминали през историята на Камерна опера Благоевград и да пожелая на всички, които са в нейното настояще и градят нейното бъдеще, да следват и отстояват мисията си на творци с високи цели! " - каза Силвия Домозетска, директор дирекция "Култура" в Община Благоевград. 
Краят на концерта се превърна в един много дълъг бис. 

 

 

 


Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
19 Септември 2021 13:22 | Благоевград
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Най- добър е Ботьо Янчев.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар