Изкопи с дълбочина 6-7 м на автомагистрала "Струма" не са укрепени

24 април 2012 00:09   3154 прочита

Работници се возят в кофата на фадрома, за да не ходят пеша

Нарушения на законодателството, свързани с условията на труд, откриха трудови инспектори при проверки на строителните фирми, изграждащи АМ "Струма". Това съобщи инженер Александър Крумов, началник на Инспекция по труда в Кюстендил.

При проверките установихме изкопи с дълбочина над 6-7 метра, които не бяха укрепени съгласно наредбите. На преките ръководители на обектите са съставени актове за административни нарушения, каза Крумов. Потърсихме отговорност и от работници на единия от обектите, които си бяха позволили да се возят в кофата на фадрома, за да спестят ходенето пеш, но това е недопустимо и предполага риск от злополуки, обясни Крумов.

Обектът е тежък, работата ще се увеличи, защото сроковете за приключване приближават, а това ще доведе до хвърлянето на повече техника и работници, затова ще зачестим проверките. На този обект се извършват и определени дейности с изграждането на бетонни конструкции, кофраж и изкопи, а това води до наемането на допълнителни изпълнители, което често е свързано с допускането на грешки, каза инженер Крумов.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар