Италианският художник Алесандро Киарапа подреди оригинална изложба в Градска художествена галерия - Благоевград

09 юли 2017 10:01   3371 прочита


Градска художествена галерия стана домакин на италианско изкуство. Картини- рисунки на Алесандо Киарапа бяха подредени в залите на благоевградската галерия и бяха представени пред обществеността в Благоевград. Специален гост на изложбата бе Н.Пр. Антонио Таркуинио, Почетен Консул на Република Италия. Той благодари за вниманието и подкрепата при реализирането на изложбата на кмета на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов и директора на ГХГ Иван Милушев.

Творбите, представени в изложбата са обединени под названието „Кожа“ и „Божествена комедия“. Творецът избира кожа, защото това е най-голямото сетиво на човека, няколкократно надвишаващо неговия ръст. Водеща идея за произведенията му са визуализация на социалните послания извлечени сензитивно и с автоанализ. Това са картини на естетическа емоция, психологически въздействащи с драматизма на разкритото тайнство на сюжета, с експресивната динамика на линиите,които понякога са оставени да трептят самотни в пространството.

Изкуството на Алесандро съчетава най-характерните черти на италианския неореализъм – драматизъм с величието на хуманистичния идеал, изследването на реалността и субективното ú отражение в съзнанието на твореца.

Изложбата ще остане подредена до средата на месец юли в залите на Градска художествена галерия.


Още за: галерия   изложба   художник   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар