Исторически музей - Разлог получи награда за принос в съхраняването и популяризирането на културно-историческото наследство на България

06 декември 2019 09:41   2650 прочита


На официална церемония в Регионален природонаучен музей – Пловдив бяха връчени наградите на Сдружение „Български музеи“ – „Наследство“ за 2018 година. С тях ежедневно се отличават музейни институции и специалисти за приноса им в съхраняването и популяризирането на културно-историческото наследство на България. Исторически музей – Разлог получи приза в категорията ,,Образователна инициатива“ за 2018 г. Проф. д-р Светла Димитрова - член на Управителния съвет на Сдружение ,,Български музеи“ и директор на Етнографски музей на открито ,,Етър“ връчи наградата на г-жа Христина Манова – директор на Исторически музей – Разлог.

,,Благодарим на Министерство на културата, на Сдружение ,,Български музеи“ и на Община Разлог за подкрепата, която указват на музея! Изказваме благодарност на Сдружение ,,Международни инициативи за сътрудничество“ – гр. Разлог, които бяха наши партньори в летните занимания през 2018 г.! - каза г-жа Манова на тържеството.

Наградите са учредени през 2016 г. и са първите институционално установени награди, които служат за отбелязване на най-добрите практики в музеите за предходната година.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар