Интензивен трафик на ГКПП Кулата

06 септември 2019 09:42   6654 прочита


Интензивен е трафикът на изхода за леки автомобили на ГКПП Кулата. Трите почивни дни дадоха възможност на стотици туристи да се възползват от последните слънчеви лъчи и да посетят Гърция.

От МВР са взели всички мерки за нормалното придвижване по пътищата в страната и граничните пунктове. Предвидено е и провеждане на специализирана полицейска операция, насочена срещу шофирането след употреба на алкохол и наркотични вещества, ще се проверява и правоспособността на водачите.

От Главна дирекция "Гранична полиция" призовават при излизане от България на ненавършили пълнолетие лица - български граждани и такива с двойно гражданство (българско и чуждо) на граничния пункт следва да бъдат представени документ за пътуване – валидни български паспорт или лична карта.

За децата с двойно гражданство – български документ за пътуване и чужд документ за пътуване (при наличие на такъв). Също така пътуващите трябва да имат и оригинал на нотариално заверено писмено съгласие от отсъстващия при пътуването родител. С цел намаляване времето за проверка, родителите/придружаващите лица предварително да подготвят и представят незаверено копие на документа за съгласие, което да остане на граничния пункт след преминаване.

Цвети Иванова


Още за: трафик   ГКПП   Кулата   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар