Интензивен трафик на ГКПП Кулата! На границата със Северна Македония пускат само празни ТИР-ове!

21 септември 2019 12:10   7056 прочита


Традиционно през уикендите, както и когато има повече почивни дни, така и днес, на границата с Република Гърция на ГКПП Кулата трафикът е интензивен на изход за товарни и леки автомобили. Работят всички гишета, за да може преминаването да става възможно най-бързо, благодарение на което към момента няма тапи и образували се колони от чакащи.

На границата с Република Северна Македония на ГКПП Гюешево, ГКПП Златарево и ГКПП Станке Лисичково на изход се пропускат само празни товарни автомобили поради проблем в работата на Митническата Агенция от македонска страна. От Главна дирекция "Гранична полиция" препоръчват на пълните товарни автомобили да използват алтернативни маршрути и напомнят, че в периода от 09.09.2019г. до 14.10.2019г. във връзка с извършване на ремонтно строителни дейности на ГКПП Златарево движението през граничния пункт ще бъде затруднено. Ето какво е положението и по другите гранични пунктове:

На границата с Република Турция на ГКПП Капитан Андреево и ГКПП Лесово трафикът е изключително интензивен на изход за товарни автомобили. Във връзка с ремонтни дейности на съпределните гранични пунктове се извършва бавна обработка на преминаващите от страна на турските гранични власти.

На границата с Румъния на ГКПП Дунав мост-Русе трафикът е интензивен на изход за леки автомобили. На ГКПП Дунав мост-Видин трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили.

На границата с Република Сърбия трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Г. Георгиев


Още за: трафик   ГКПП   Кулата   граница   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар