Инициативата „Забавното лятно четене" ще бъде представена в Кюстендил

01 септември 2012 13:30   2779 прочита


Това е част от кампанията за насърчаване на детското четене през лято 2012. Ще бъдат обявени и посланиците на детското четене за града.

Организатори са- Столична библиотека , Детският портал Az-deteto.bg, и домакини от Детския отдел на библиотеката в Кюстендил .

Проявата ще се състои на 4- ти септември, от 10:30 ч. в Детския отдел на библиотеката, от където ще тръгне импровизирано шествие от приказни герои до отдел „Изкуство".

Гости на събитието ще са: детските автори- Анка Славова, Васил Гьошев и Давид Алфандари.

Кампанията се провежда за втора поредна година през месеците на лятна ваканция на учениците (15 юни - 15 септември 2012 г.) и ще обхване цялата страна. Чрез онлайн читателския дневник, в края на ваканцията ще могат да се определят най-четящият град, най-четящото училище и най-четената детска книга за Лято 2012.

През 2011 година най-четящият град беше София, най-четящото училище също от столицата, а най-четящото дете от Варна.

На децата ще бъдат предоставени списъци с книгите - задължителна литература за четене от 1 до 7 клас и допълнително препоръчани книги. За да е сигурно, че са прочели книгата, когато я маркират в читателския дневник, ще трябва да отговорят на въпрос от съдържанието на книгата.

източник: dariknews.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар