Художник преобразява коледните къщички на площада в Благоевград

01 декември 2015 16:50   5653 прочита


С коледни елементи и празнично настроение се заредиха къщичките, позиционирани на площад „Георги Измирлиев” в Благоевград. Младият художник Кирил Стоилов отново ще твори и рисува , но тази година не само по една, а по всички дванадесет къщички. Всяка от тях предварително бе боядисана в бяло, а артистът от днес сътворява върху тях коледния дух и настроение. Готови са и първите арт произведения.

Традиционните съоръжения бяха поставени в средата на месец ноември и ще останат до 10 януари. В тях ще се предлагат промишлени стоки, артикули с коледна тематичност, а в останалите храни и напитки.

Къщичките допълват празничното настроение в Благоевград паралелно с богатата коледна украса, която общината поставя традиционно, както в централна градска част, така и в кварталите на областния център. Монтирана бе и елхата, а днес специалистите поставят хиляди лампички върху нея, които ще заблестят официално на 3-ти декември, от 18.30 часа, когато ще бъдат запалени символично от кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар