Художници представиха „Благоевград-модерен и древен”

18 септември 2013 16:09   6398 прочита


12 художници представиха „Благоевград –модерен и древен” на закриването на Втория регионален пленер организиран от общината.

С пожелания за творчески успехи и вдъхновение зам.-кметът по хуманитарни дейности на община Благоевград Валери Смиленов поздрави участниците.

Картините на 12-те талантливи живописци бяха подредени в „Измирлиевата къща” в благоевградския квартал „Вароша”. Те ще останат там до края на седмицата и след този период ще бъдат подредени в зала „22 септември”.

Авангарден, модерен,романтичен, цветен, с история и традиции бе пресъздаден Благоевград на платната на художниците от Втория регионален пленер в областния център на Пиринско. В рамките на една седмица всеки един от дванадесетте художници е успял да улови и пресъздаде по свои начин магията на Благоевград. Част от картините са в топли нюанси, с нежен допир до природа и архитектура. Някои от картините пресъздават едно абстрактно светоусещане на самите автори за излъчването и настроението на древния и модерен Благоевград.

Огнян Георгиев, Александра Петкова, Нина Златева, Николай Китанов, Калия Калъчева, Явора Петрова, Александър Терзиев, Иван Гоцев, Здравко Анев, Кирил Иванов, Валентин Топалов и Дончо Захариев са творци с богата автобиография и редица изложби в страната и извън нея. Всеки от тях има различен поглед и към художественото изкуство и собствен стил. С помощта на община Благоевград те успяха да превърнат „Измирлиевата къща” в града, в една пъстра галерия. На финала на пленера и началото на изложбата, художниците получиха грамоти с признание за тяхната вдъхновена работа.

В. Стефанов

 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар