Хеликоптерът, изчезнал край Гърмен, е на фирмата, чийто вертолет летя опасно ниско над "Градина"

22 септември 2023 18:53   8187 прочита


  • През март край Лесново загина пилотът Георги Влайков, шеф на център за обучение в същата компания
  • Колега на изчезналия пилот е подал сигнала
  • Военни с "Кугър" излетяха от Крумово, за да издирват хеликоптера

Хеликоптерът, който в петък изчезна край Гърмен, и този, който през месец юли прелетя ниско над плаж "Градина", са собственост на една и съща фирма. Тя е "Авио отряд Варна", научи "24 часа".

Тогава на Джулай морнинг хеликоптерът прелетя опасно ниско над плаж "Градина", където много хора се бяха събрали да посрещнат изгрева. От него бяха изхвърляли хартии с лика на Тодор Живков, а хора висели от вратите на машината. Свидетели разказват, че хеликоптерът е кръжал близо 15 минути над залива. Преминал не само изключително ниско над хората, но и над лодка.

Хеликоптерът, прелетял ниско над плаж "Градина"

Хеликоптерът, прелетял ниско над плаж "Градина"

Загиналият през март месец пилот Георги Влайков край Лесново пък е бил управител на учебен център "Авио отряд Варна".  Влайков загина, докато изпълняваше акробатичен полет над летището. Самолетът му попаднал в плосък свредел, от който нямало измъкване. 

Падналият самолет край Лесново Кадър: БНТ

Падналият самолет край Лесново Кадър: БНТ

Сигнал за изчезването на селскостопанския хеликоптер тази сутрин е бил подаден от колега на пилота. Машината е била в района на Гърмен от 19 септември и е пръскала горски масиви срещу борова процесионка. Днес сутринта е трябвало да се прибира, защото е свършила работата, за която е наета от Югозападното държавно предприятие. Излетял е около 7,40 ч., но след около час връзката с пилота била изгубена.


Още за: хеликоптер   Гърмен   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар