Гърция няма да затваря “Промахон”

13 юли 2020 11:26   5604 прочита
Снимка: AП/БTA
Снимка: AП/БTA


Снимка: AП/БTA

Гръцките власти потвърждават, че засега не стои на дневен ред затваряне на граничния пункт "Промахон" за чужденци. България не е рискова страна за заразата и българските граждани се тестват избирателно на границата. От 15-ти юли влизане се допуска само с отрицателен тест за коронавирус. Граничният пункт "Кулата - Промахон" работи с пълен капацитет.

Все още за преминаване на български граждани е необходимо да представят само код от изпратената декларация. Българите се тестват за коронавирус избирателно и то в случаи, ако са пребивавали в стани с висок риск от заразата. От 15-ти юли ще се допуска влизане само с отрицателен тест за коронавирус. Три медицински екипи на "Промахон" вземат проби за тест.

Преминаването се извършва бързо въпреки опашката от коли. Чака се не повече от половин час. Силен е трафикът на тирове от България за Гърция. Гръцките медии информират, че екипът по контрол на заразата е предложил на премиера Мицотакис, да се затвори граничният пункт "Промахон" за всички чужденци.

Засега тази крайна мярка не се налага, потвърдиха официалните власти, предаде БНР. Очаква се днес министърът на здравеопазването за забрани фолклорните фестивали, които са традиция в Гърция през лятото,защото те са огнища на заразата, според епидемиолозите. Неовладян проблем също са и нощните заведния на брега на морето, където има голям риск от заразяване.


Още за: Гърция   промахон   туристи   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар