Ќовините на югозападна Ѕългари€
”никален скандал в чалгата! ≈мили€ за  око ƒинев: Ќ€какъв мухльо ме предал!  
   –егистрац舫абравена парола

√ранд дамата на алпинизма в –азлог »рина  лимова навърши 90 години


22 ноември 2019 13:53   5495 прочита

—нимка: —танислава “улилова
—нимка: —танислава “улилова


—нимка: —танислава “улилова

√ранд дамата на алпинизма и туризма в –азлог »рина  лимова навърши 90 години. ¬ ƒен€ на христи€нското семейство, три поколени€ туристки се събраха да отпразнуват юбиле€ на първата председателка на  луб „ѕланинарка”, да й засвидетелстват сво€та обич, признателност и благодарност. ѕо повод 35- годишнината от основаването му, »рина бе удостоена с почетен диплом за водеща рол€ в създаването на клуба, за заслугите й в попул€ризирането и принос за развитието на туризма в –азлог.

ѕрез 1984 г. се създава  луб на жени – активни туристки "ѕланинарка". ”чредителките са към 60 жени, всички любителки на планината и природата. «а пръв председател е избрана »рина  лимова имайки предвид нейни€ опит и ,,образование’’ в курсовете за инструктори по “уризъм, планинско спас€ване и алпинизъм.  лубът е наречен ,,ѕланинарка’’ и от създаването си и днес развива активен туризъм в района, страната и чужбина.  лубът остави €рък спомен в н€колко поколени€ туристки.

»рина  лимова е член на Ѕългарски туристически съюз от младежките години, преминала курсове за инструктор по туризъм, алпинизъм и планински спасител. »зкачила много върхове, обходила всички родни планини, преминала по най-дълги€ маркиран пешеходен туристически маршрут в Ѕългари€ – от  ом до ≈мине. ѕървата жена-алпинист в Ѕлагоевградска област, катерила наравно с мъжете. “расетата, по които е минавала, алпинистите наричали „маршрутите на  лимова”.

ќще за: »рина  лимова  семейство  юбилей ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.