Горещи страсти на общественото обсъждане за цената на водата в Разлог! Кметът Красимир Герчев се бори сам, общинските съветници го изоставиха

19 юли 2019 10:08   3528 прочита


Жена остави парите си пред градоначалника и попита: Какво по напред да платя с тях, разложани готови на протест заради скъпата 4.08 лв. вода

Много недоволни от цената на водата се събраха вчера на общественото обсъждане в Разлог, продължило повече от час. Общинските съветници не се появиха на така важните дебати, което постави кметът Красимир Герчев в ситуация, сам да укротява народния гняв. Дошли да чуят финансовия анализ на ВиК оператора на територията на Община Разлог, жителите изказаха своята позиция и възмущение във връзка с формираната цена на питейната вода, която стига 4.08 лв. за кубик.

До кмета на Разлог, бе финансовият директор на Общината Тодор Дамянов, който се опита да докладва анализа, но започнаха въпроси от гражданите, нетърпеливи да получат отговори. Възрастна жена излезе на сцената на читалището, за да зададе въпросите си. Тя остави пред кмета парите си и попита как да плати с тях ток, вода и как и за какво ще и стигнат?“.

Различни въпроси бяха отправени, сред които изграждането на два водопровода между селата Бачево и Годлево и Добърско и Горно Драглище, които не са пускани в експлоатация, бяха засегнати и други наболели теми, но конкретика във въпросите за формирането на цената на водата липсваше. Директорът на ВиК Росица Димитрова и кметът на Разлог К. Герчев пък допълниха, че цената не е еднолично решение, а е на база различни компоненти, които водят до определянето на цената.

Кметът Герчев заяви категорично, че неговата основна цел е да защити интересите на жителите на Разлог и е готов да приеме идеи във връзка с разрешаването на въпроса, който продължава да стои на дневен ред.

Хората коментираха, че за първи път гражданите са обединени и имат активна гражданска позиция.

„Видяхте стъписаните лица на нашите управляващи, които не очакваха присъствието и заинтересоваността на толкова много хора“, коментираха други след обсъждането. Гражданите бяха категорични, че те ще продължат да настояват за преразглеждане на цената на водата. „Нека това да бъде началото и при всяко решение в ущърб на нас и нашите семейства да изпълваме салона и да и показваме, кой им плаща заплатите“, коментираха още жители на Разлог.

Темата остава с продължение, а гражданите мислят за протестни действия, с които да покажат, че не са готови да плащат такава висока цена за ВиК услугата.

К. Тодоров


Още за: обсъждане   цена   вода   Разлог   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар