Гоце Делчев домакин на първия по рода си международен турнир по художествена гимнастика

18 март 2023 10:18   2891 прочита


Светила и легенди в този спорт пристигат в събота и неделя

 
 
Гоце Делчев е домакин на Международен и Национален турнир “Цветовете на Пирин и Купа Гоце Делчев”. Турнирът се организира от спортен клуб по художествена гимнастика „Пирин ЕМ“ с подкрепата на община Гоце Делчев и е под егидата на Българската федерация по художествена гимнастика. 


Спортна зала „Арена Неврокоп“ приема днес и утре  талантливи млади грации, новите надежди в българската художествена гимнастика. Двудневният турнир ще предложи на жителите и гостите на град Гоце Делчев шампионски съчетания, красота и незабравими емоции. 

 
Специални гости на турнира ще бъдат големи имена в родната художествена гимнастика, прославили страната ни по света и спечелили световни, европейски и олимпийски отличия. 


В първия ден от състезанието, събота, от 13:30 ч. на откриването ще присъства Мария Гигова – първата в света трикратната световна шампионка по художествена гимнастика на България. Г-жа Гигова е обявена за „Гимнастичка на века“, отличена е с орден „Стара планина“ I степен, носител на почетен спортен „ИКАР“, на „Международна жена на 2000 – 2001 година“ от Международния биографичен център в Кеймбридж, Англия. 

В неделя, от 15:30 часа, почетен гост на турнира ще бъде Мая Пауновска – бивша национална гимнастичка, заела пето място на олимпийските игри в Пекин през 2008 година и трето място на световните първенства през 2006 и 2007 г. с националния ансамбъл на България. 


Специално, за да зарадват публиката в Гоце Делчев, ще пристигнат „диамантените момичета от ансамбала по художествена гимнастика на България – Олимпийските ни шампионки от Токио. 

П.Попов 


Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар