Гимназисти от Банско отново победители на национален конкурс

09 юни 2012 00:02   2268 прочита


В Министерството на здравеопазването бяха излъчени победителите от четвъртото издание на Националния ученически конкурс "Проектът на нашия клас - за живот без тютюн". Инициативата се организира от Министерството на здравеопазването с традиционното партньорство на Министерството на образованието, младежта и науката, Министерството на физическото възпитание и спорта и Министерството на културата.

Основната цел на конкурса е да популяризира непримиримостта към тютюнопушенето, като мотивира учениците, както и техните родители да отхвърлят употребата на тютюневи изделия от живота си.

Екипът на Професионална гимназия по електроника и енергетика - гр. Банско (учениците от 9 "а" и 9 "б" клас) бе сред номинираните за награди от конкурса. Проектът на учениците бе сред 35-те успешно финализирани, а деветокласниците - част от 3182-мата участници. Под ръководството на г-жа Ст. Христова гимназистите отпътуваха за София, за да участват в тържествения финал на конкурса.

Приятната изненада за учениците на ПГЕЕ е второто място в националния конкурс и наградите, връчени лично от министъра на здравеопазването Десислава Атанасова.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар