Eкшън за пожарникарите от Кюстендил, спасяваха бедстващи хора, търсиха изчезнали хора и още ..

18 декември 2019 09:34   6948 прочита


.Бедстващи туристи, откъснато от света село в Осоговската планина, множество закъсали автомобили и друга техника, както и паднали дървета, изчезнал човек и тежки климатични условия бяха основните акценти от проведеното на територията на РДПЗН-Кюстендил, мащабно пожаро-тактическо учение.

Тренировката, организирана от кюстендилската пожарна служба, имаше за цел да провери действията на съставните части на Единната спасителна система, свързани със спасяване на хора в беда, евакуирането им и извеждането им от зона с повишен риск, при непрекъснато усложняваща се оперативна обстановка.

Над 65 човека се включиха в учебното занятие. Екипи от пожарникари, спасители, гранични полицаи, служители на БЧК и на ЦСМП – Кюстендил, планинската спасителна служба, както и представители на доброволното формирования към общината, на Областното пътно управление и на ДЛС „Осогово“, трябваше в реално време да осъществят координация и да приемат адекватни действия за преодоляването на последствията от бедствената ситуация и за оказване на първа помощ на нуждаещите се хора. 

Иван Костадинов 

 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар