Екшън по време на дело в РС-Разлог! Междусъседски войни! Семейството на пастор изхвърлено от зала по време със съдебна охрана, заради обиди към адвокат, съдия и прокурор

11 май 2022 10:53   17017 прочита


Пасторът на протестантската черква в Разлог Минчо Минчев, баща му Радко Радков и майка му Албена, бяха изведени принудително от съдебна зала, след намесата на съдебна охрана. Това се случи вчера, по време на дело за междусъседски скандал, завършил с бой преди няколко години.

На вчерашното заседание Минчо Минчев и родителите му закъснели за началото на делото, което принудило съдията да го отложи за следваща дата. Когато обаче тримата пристигнали, изненадани, че делото е отложено, Минчо Минчев и родителите му започнали да крещят в залата и да се нахвърлят с непристойни думи срещу адвоката на другата страна, съдията и прокурор Чекански, обиждайки ги, че са продажни, че не си гледат работата съвестно, че обслужват престъпници, а техните права не били защитени, тъй като делото се отлагало многократно.

Въпреки предупрежденията на съдията семейството не спряло с ругатните, обидите и клетвите. Извикана е съдебна охрана, която извела развилнялото се семейство извън съдебната палата.

Екшънът обаче не спира до тук. Минути след края на вчерашното заседание камъни заваляли срещу прозорците на съседите, с които семейството има конфликт, изпотрошени са прозорци на две от стаите, в едната от които имало 8 месечно бебе. По случая има жалба, депозирана в местното полицейско управление. Войната на Минчев и съседите му Минкови се води с години.

В основата и са разпри заради пристройка, която е на границата между двата имота. Минчев дал съгласие съседът му да строи, но при условие че е с височина около пет метра, не повече. Когато обаче съседът заявил, че иска да строи още пасторът се възпротивил.

Последвали непрестанни караници, а една сутрин през 2019 се стигнало и до физически сблъсък, след забележка за силна музика, която Минко Минчев направил на комшиите си. Пасторът бил удрян жестоко, а прозорците на къщата му счупени, разказваше той пред медиите тогава. За непрекъснатите крамоли е заведено и делото, което вчера бе отложено. 

С. Стоянов

 


Още за: дело   Разлог   съседи   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар