Двукратен световен шампион запали символично Олимпийския огън в Благоевград

24 юни 2019 14:36   3437 прочита


По повод традиционното отбелязване на Международния олимпийски ден и деня на българския олимпиец– 23 юни БОК, Олимпийски клуб Благоевград и Община Благоевград организираха факелно бягане около езерото в парк „Бачиново”.
В проявата се включиха общо около 100 участника, студенти от специалности „Физическо възпитание и спорт” и „Спорт“ в ЮЗУ „Неофит Рилски”, преподаватели както и деца от спортните клубове в Благоевград и ученици.

Преди старта на факелното бягане бе запален символично олимпийския огън от Серафим Бързаков, вице олимпийски шампион по свободна борба от Летните олимпийски игри в Сидни 2000 г и двукратен световен шампион.
Участниците в кроса получиха тениски с олимпийския символ, осигурени от БОК и международен олимпийски сертификат, подписан от президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах и председателя на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова.
Международният олимпийски ден се чества от януари 1948 г. с Решение на Международния олимпийски комитет /МОК/. През 1987 г МОК насърчава НОК да отбелязват Международният олимпийски ден с различни инициативи.

Марти Иванов


Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар