Две отделения, лекари, медицински сестри и санитари от кюстендилската болница са под карантина

05 април 2020 11:05   6276 прочита


От кюстендилската болница под карантина са петима лекари, 12 медицински сестри и седем санитари, както и две отделения Състоянието на двамата болни в кюстендилската болница е стабилно, съобщи на брифинг кметът на Кюстендил Петър Паунов. Новият болен в Кюстендил е лекар невролог, на 57 години и той е под домашна карантина.

Мъжът е бил в контакт с първият заразен пациент в Кюстендил. Към момента това е четвъртият случай на заразен само от първия пациент, уточни кмета. Петима лекари са под домашна карантина в кюстендилската болница, неврологичното и гръдното отделения на местната болница също са под карантина. "Болницата не може да си позволи да губи още лекари и персонал.

Освен лекари, 12 медицински сестри и седем санитарки са под карантина. 39 пък са хората, извън медицинския персонал, които са имали контакт с новозаразения. Те се издирват от РЗИ, уведомяват се, за да бъдат поставени под карантина", уточни Паунов, цитиран от БНР. Вчера в болницата в Кюстендил от инсулт почина 73-годишен пациент, заразен с коронавирус. Преди него починаха и други двама пациенти - мъже на 57 г. и на 62 г.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар